Kategorier
Golv

Förnyelse av bostaden med golvslipning i Göteborg

Om du har trägolv i din bostad kan du förlänga livslängden på golven. Kontakta ett företag som utför golvslipning i Göteborg för att få tillbaka golvens charm.

Den som har vackra trägolv i sin bostad kan skatta sig lycklig. Parkettgolv och massiva trägolv är sköna att gå på och dessutom vackra att titta på. Ur ekonomisk synpunkt finns flera fördelar med sådana golv eftersom de går att förnya.

Golv far inte sällan illa av omild behandling. De kan utsättas för slitage av vassa klackar eller av skosulor med gruskorn vid dans framåt småtimmarna. I det läget är det ingen som tar hänsyn till golvets välbefinnande. Det händer också att trägolv märks av tunga föremål som faller ner på dem. Om vatten eller någon dryck hamnar på golvet kan det få märke för livet.

Golvslipning i Göteborg av trägolv

Trägolv har funnits i vårt land sedan urminnes tider. Inte så konstigt eftersom vi har stora skogar och en omfattande träindustri. Parkettgolv har lagts i våra hem sedan 1500-talet. Vid den tiden var det mest förmögna människor som kunde glädja sig av sådana golv. Men vid början av 1900-talet gjorde parkett i vackra fiskbensmönster entré i det svenska folkhemmet.

Varför är trägolv populärt i vårt land? Trägolv stämmer väl överens med den hemmiljö som oftast finns i svenska hem. Ett parkettgolv stjäl inte uppmärksamheten från andra föremål i en bostad. Golvet ligger bara och blänker och i stället får tavlor och vackra möbler träda fram i all sin glans. 

Golvslipning i Göteborg av slitna golv

Du och din familj har alldeles nyligen flyttat in i ett nyinköpt äldre hus. Vid en middag uttalar sig frun i huset. “Vi har flyttat in i huset med det har inte trivseln”. “Hur menar du?” frågar ett av barnen. “Har ni inte sett hur trägolven i alla rum ser ut?” säger frun. “Vi kan ju inte täcka över alla märken med mattor”.

Du håller med din fru och kontaktar ett välrenommerat företag som sysslar med golvslipning i Göteborg. En golvslipare kommer på besök och inspekterar trägolven. “Vi kan slipa golven  utan några som helst problem”, säger han. “Det finns några stavar i parketten som är skadade men de kan vi byta ut och de märken som finns i golven kommer att försvinna när vi slipar”.

Förberedelser inför golvslipning i Göteborg

Den offert på golvslipning som du får accepterar du direkt. Förutom att skadade delar i parkettgolvet blir bytta kommer även trösklar mellan rummen att ersättas med nya. Det finns några spikar i parketten som sticker upp. De kan du själv hamra ner. 

Vad behöver mer göras före och efter golvslipning? Alla möbler måste givetvis plockas bort från det rum som ska slipas. Det finns dock ingen risk att slipdamm sprider sig i hela bostaden. Slipmaskinerna är moderna och suger upp dammet direkt. Innan golvsliparen tar vid ska golven vara städade. När golvet är slipat måste det återigen städas ordentligt. Om det finns kvar något slipkorn kan det bildas knottror på golvet efter att det blivit lackerat.

Mer information samt tips om golvslipning kan du hitta på webbsida: golvslipninggöteborg.com