Kategorier
Boende

Dränering är vanligt för gamla hus i Stockholm

Dränering är en återkommande faktor i alla hus som ska leva ett långt liv. Stockholm har en stor andel gamla fina hus som behöver dräneras med jämna mellanrum.

Dränera innebär att du leder bort vatten från din husgrund. Den ska ledas under marknivån om det är rätt gjort. Det är ett jobb för experter men kan även utföras av en lekman om hen gör det efter alla konstens regler. En dränering är kostsam och kanske vill du hellre investera i tid än pengar.

Först ska du gräva och då behöver du hyra en grävmaskin. Det ska grävas djupt runt hela husets grund. Tänk på att jordmassan du gräver bort behöver en plats att ligga på under tiden arbetet med dräneringen utförs. När det är färdigt med grävandet kommer flera andra viktiga steg.

Dränering bör alltid utföras korrekt i Stockholm

Det finns något som heter geotextilduk som ska läggas ner i botten av rännan som grävts. Dess funktion är att hindra jord från att ta sig in. Det försämrar dräneringen. Uppepå duken läggs sedan grus, så kallat dräneringsgrus. Det läggs i flera lager upp till cirka tio centimeter.

Storleken på gruset kan variera men man brukar rekommendera åtta till sexton millimeter. Lägg i dräneringsrören på gruset och fyll sedan på med jorden igen. Känner du dig det minsta tveksam till att klara detta, kanske du ändå ska ta en bra firma som är experter på det här med dränering Stockholm. Det kan faktiskt löna sig. Klicka dig vidare till denna hemsida för att komma i kontakt med experter på dränering: www.stockholmdränering.se