Kategorier
Bygg

Viktigt att tänka på för dig som ska bygga hus i Stockholm

Ska du bygga ett hus i Stockholm? I så fall är det viktigt att du planerar rätt och noga. I den här texten får du veta hur du bäst undviker fallgroparna. 

Drömmer du om att bygga ett eget hus? I denna text beskrivs hur du kan göra verklighet av dina drömmar och hur du lyckas med ditt husbygge. Vid all byggnation är planering a och o, så även när man ska bygga ett hus. Det första du behöver göra är att hitta en bra tomt att bygga på. 

Innan man kan börja bygga måste man även ha ett bygglov och för att kunna ansöka om detta måste man ha ordentliga ritningar. Det brukar vara lättare att få ett bygglov beviljat om huset man vill bygga passar in i omgivningen. Vanligt är att man tar hjälp av en arkitekt men det finns även byggfirmor med totalentreprenad som kan hjälpa till med att rita huset. 

Att använda sig av totalentreprenad blir som regel mycket billigare än att blanda in flera olika aktörer. Inte sällan rullar arbetet också på bättre och huset blir klart snabbare. Men innan man tar kontakt med en byggfirma kan det vara bra att ha gjort upp en budget. 

Hur mycket kostar det att bygga hus i Stockholm?

Ska man bygga hus i Stockholm är det viktigt att man anlitar en byggfirma som väl känner till svenska byggregler och lagar. De hantverkare som bygger huset och utför de olika installationerna måste även vara certifierade. Vid installationer i badrum och tvättstuga krävs det även våtrumscertifikat.

Använder man sig av icke certifierade hantverkare och det exempelvis senare uppstår en brand i huset på grund av felaktiga elinstallationer får man inte ut något på försäkringen. Det samma gäller vid fuktskador i badrum och tvättstuga. Därför är det viktigt att man kontrollerar den byggfirma som man tänker anlita.

Hur mycket det kostar att bygga ett hus beror på hur stort man väljer att bygga men också vilka material man använder. En kunnig och seriös byggfirma kan komma med förslag på material och lösningar som passar den budget man har. Mer information kan du hitta på: byggahusstockholm.org