Kategorier
Solceller

Tips för dig som ska installera solceller i Hudiksvall

Funderar du på att installera solceller på taket till villan i Hudiksvall? I så fall finns det några saker som kan vara bra att tänka på. Här kommer några tips.

Att själv producera sin el med hjälp av solceller gör att man slipper bry sig om elpriset. Men för att det ska fungera måste man installera tillräckligt många solceller. Hur mycket el man kan producera beror på takytans storlek, men också vilket väderstreck som taket vetter mot. Ett tak som vetter mot norr producerar sämre än andra väderstreck. Likaså tak som skuggas av intilliggande hus och träd.

Det brukar vara en lönsam affär att installera solceller och förr eller senare har man alltid igen pengarna. Dessutom ökar värdet på fastigheten när man själv producerar sin el. Det finns inga bidrag för installation av solceller för privatpersoner. Däremot finns det ett så kallat grönt skatteavdrag. På Skatteverkets hemsida hittar man uppdaterad information om vilket belopp som gäller.

Solceller i Hudiksvall

Vill man installera solceller i Hudiksvall är det bra att först ta in offerter från flera olika företag och jämföra. Gör även lite research på nätet om olika typer av solceller och deras hållbarhet. De billigaste solcellerna är de som inte går sönder och som håller i minst tjugo år. Det är också viktigt att man väljer ett certifierat företag som har utbildad personal eftersom solceller inte får monteras av vem som helst.

Felmonterade solceller kan börja brinna och i värsta fall kan hela huset brinna ner. Sker detta och man har använt sig av ett företag som inte är certifierat får man heller inte ut någon ersättning från sitt försäkringsbolag. Var därför noga med att kontrollera den solcellsleverantör du tänker anlita. Det bästa brukar vara att välja ett företag som erbjuder totalentreprenad eftersom det vanligtvis blir billigare.