Kategorier
Fönster

Täta fönstren med tätningslister och spar värme

En stor del av värmen försvinner ut genom otäta fönster vilket får till följd att värmekostnaderna rusar. För att spara pengar och slippa frysa kan man sätta tätningslister runt fönstren.

Otäta fönster gör att mycket av värmen försvinner ut och att värmeförbrukningen blir onödigt hög. I vissa fall kan draget från fönstret också lura elementens termostater att det är kallare inomhus än vad det egentligen är. Det i sin tur kan göra att de producerar för mycket värme och att man blir tvungen att öppna fönstret för att lufta och släppa ut överskottsvärmen. För att komma tillrätta med problemen med otäta fönster kan man själv till en ganska låg kostnad sätta tätningslister på sina fönster, och på så vis både spara pengar och få ett bättre inomhusklimat.

Så får man tätningslisterna att fästa ordentligt runt fönstret

Vill man köpa tätningslist till fönster finns det flera olika lister att välja mellan i de diskreta färgerna vitt eller brunt. Bäst är att satsa på kvalitet eftersom man då får tätningslister som håller i många år. Enklast är att beställa från proffsbutiker på nätet eftersom man då vet att man får riktigt bra tätningslister. De flesta av dem är självhäftande vilket gör det enkelt att montera dem, men det kan ändå vara bra att även fästa dem på ett fåtal ställen med en liten spik eller häftpistol. Ytan de ska monteras på måste vara ren och torr annars fäster inte tätningslisterna som de ska. Det får heller inte vara för kallt.