Kategorier
Tak

Takläggare skapar täta hus i Smedjebacken

Det är viktigt att se till att ett hus har täta tak för att huset ska vara friskt och hålla länge. Därför har en takläggare i Smedjebacken ett viktigt uppdrag.

Direkt på måndagsmorgonen åkte Per och Helge iväg på ett brådskande uppdrag. Det var en familj som hade fått en oväntad och otrevlig överraskning under helgens regnväder. Mitt under lördagsmyset hade det börjat droppa från innertaket, rakt ner i chipsskålen. Det var taket som hade börjat läcka, och det rejält.

Eftersom firman där Per och Helge jobbade som takläggare inte hade någon jour, fick de istället ge sig iväg för att försöka rädda situationen som första uppdrag på arbetsveckan. Det var ett uppdrag där de först och främst skulle göra en felsökning och bedömning innan de visste hur omfattande det skulle bli.

När de körde in på uppfarten möttes de av pappan i familjen. De började med att se var det runnit in inomhus och gav sig därefter upp på vinden för att hitta källan till läckaget. Tyvärr såg de direkt att det var ett uppdrag som krävde en rivning innan de kunde gå igång med en takläggning.

Uppdrag som takläggare

Efter att Per hade ringt sin chef tillsammans med kunden, gick de igång med att ta bort skadat ytskikt och täcka taket med en presenning. Det var ett projekt som behövde planeras innan utförandet. Dessutom behövde familjen i lugn och ro fatta ett beslut gällande ett nytt ytskikt.

Redan nästa dag var de tillbaka med ytterligare tre kollegor för att sätta igång med rivningen. Det var mycket viktigt att allt fuktskadat togs bort och att det nya taket skulle bli korrekt gjort på alla sätt och vis. De var ense om att det skulle bli ett hållbart tak som skulle hålla huset friskt och funktionellt.

Endast en vecka senare blev Per och Helge inkallade till sin chef för att han hade något att visa dem. På skrivbordet stod det en tårta och en blombukett med ett kort där det stod: “Världens största tack för vårt nya tak hälsar vi till en duktig och pålitlig takläggare i Smedjebacken. Hipp, hipp, hurra.”