Kategorier
VVS

Rörmokare i Göteborg i miljöns tjänst

En rörmokare i Göteborg drar avloppsledningar så att våra utsläpp hamnar på rätt ställe. En VVS-tekniker löser uppgifter inom värme, ventilation och sanitet.

Vi tänker förmodligen inte på att en rörmokare i praktiken är en miljöarbetare. Hur skulle utsläppen från våra fastigheter hanteras om en rörmokare inte lagt in ledningar som löper från fastigheterna till det kommunala reningsverket? Det vet vi förstås! Då skulle våra vattendrag och hav förgiftas med än mer närsalter, med algblomning som följd.

Numera sysslar en rörmokare eller VVS-tekniker inte enbart med trista utsläpp. Hon eller han kan också bidra med att dra ner vårt behov av fossila bränslen genom att installera värmepumpar i fastigheter. Och en rörmokare kan ge oss bättre värmekomfort genom att lägga in golvvärme med ett vattenburet system.

Ombyggnad med rörmokare i Göteborg

Vera och Elias har köpt sitt första hus. En äldre villa som dock påkallar modernisering och ombyggnad. Eftersom paret vill leva miljövänligt finns många måsten. Oljepannan i källaren ska bytas ut mot jordvärme med värmepump. Det vattenburna systemet ska behållas och en ackumulatortank ska se till att varmvatten alltid finns tillgängligt. Badrummet och vardagsrummet ska ha golvvärme.

Visst går det att försörja parets behov av värme via jordvärmen, men det innebär inte att de ska slösa med energin. Diskho, tvättställ och dusch ska bytas och självklart ska energisnåla kranar monteras. Duschen ska ha skållningsskydd. Och givetvis ska toaletten vara snålspolande. För Veras och Elias projekt finns stora behov av en behörig rörmokare i Göteborg.