Kategorier
Okategoriserade

Lastväxlarflak – tips och råd 

Företag inom verksamheter som sjöfart, transport och exempelvis frakt och bygg stöter alla på utmaningar vad gäller logistik. Hur kan man maximera tiden vid exempelvis lastningar och få en mindre tidskrävande procedur – utan att behöva ta kostnaden som finns i att köpa in nya lastbilar?

 Lastväxlarflak är den gemensamma nämnaren och den ultimata lösningen på dessa problem. Genom att investera i lastväxlarflak snarare än att ta den höga kostnaden som lastbilar kräver så kan man som företag ta nästa steg inom ramarna för sin verksamhet. 

Effektivisera verksamheten genom lastväxlarflak 

All lastning sker effektivare, den sker säkrare och lastväxlarflak sparar – genom detta – både tid och pengar. Vilket i slutändan innebär att man också kan åta sig fler uppdrag. Det finns också en flexibilitet i lastväxlarflak där man kan anpassa dessa utifrån vilken typ av last som ska transporteras. 

Lastväxlarflak kommer i alla tänkbara storlekar och kan exempelvis komma både med och utan tak. Det går att frakta såväl maskiner som avfall – oberoende av situation så finns det en modell att använda inom lastväxlarflak. Det fina ligger även i förvaringen. De flak som inte används kan staplas på varandra och därmed så krävs det heller inte gigantisk yta för att få plats med flaken i fråga. 

Lastväxlarflak – nya eller begagnade 

Det finns en stor marknad av begagnade lastväxlarflak som ditt företag kan titta närmare på. Man kan även välja nya flak, men då bör man också vara medveten om att det skiljer i både pris och kvalitet mellan olika tillverkare. 

Ett tips är att du tar hjälp av tillverkaren med att skapa flak som är unika för din verksamhet och för de behov du har. Ska du ändå investera i nya lastväxlarflak så är det lika bra att välja en tillverkare som fullt ut kan anpassa dessa efter dina krav och behov. 

Vad gäller begagnade lastväxlarflak så är det lika givet att du måste kontrollera dem noggrant innan. Hur har de använts och vilket skick håller de? Köp inte grisen i säcken och ta gärna hjälp av en sakkunnig.