Kategorier
Fönster

Dags att byta fönster

Det finns många anledningar att byta fönster. Närmar sig huset trettio år är det definitivt dags. Men det kan också handla om att man vill byta 2-glasfönster mot 3-glas för att stänga ute ljud.

Lotta och Anders nya hus var nyrenoverat och riktigt fint. Det var en av anledningarna till att de köpte det. En sak som de dock ville göra något åt var fönstren. Huset hade tvåglasfönster och de hade hört att treglas skulle ta bort en hel del av ljudet från järnvägen en bit bort.

De kontaktade ett företag som kunde ge dem mer information om vad de skulle tänka på. Själva bytet skulle en bekant ta hand om mot att denne skulle få låna husvagnen kommande sommar.

Fönstren hade bonuseffekt

Försäljaren rekommenderade treglasfönster då de gav en bättre ljudisolering. De var visserligen lite dyrare än tvåglas, men de pengarna skulle tjänas in då den isoleringen som fönstren gav hindrar värmen från att smita ut och på så vis skulle de spara in på uppvärmningskostnader.

De beslutade sig för treglas, men Lotta insisterade på att de skulle vara spröjsade då det passade perfekt på det gamla huset.

De stod på gräsmattan och betraktade huset. VillaFönster med vita spröjs hade varit det perfekta valet på det faluröda huset. Anders var tvungen att hålla med. Dessutom var han inte den som skulle vara tvungen att putsa dem. Senare skulle han även skrytsamt berätta för de som ville höra om de sänkta värmekostnaderna som hans fönsterbyte inneburit.