Kategorier
Badrum

Badrumsrenovering: Nyckeln till ett lyckat projekt

Att ta sig an renoveringen av ett badrum är ingen liten uppgift. Den innebär många tekniska och estetiska beslut, där varje felval kan leda till höga kostnader i framtiden. 

Fuktproblem, särskilt, kan stå dig dyrt, inte minst eftersom hemförsäkringen inte täcker skador från felaktiga installationer. Därför är det av yttersta vikt att anlita specialister på badrumsrenovering i Bromma.

Innan du tar beslutet om vilken hantverkare eller firma att anlita, fundera över badrummets utseende och funktionalitet. Måtta upp, skissa och planera din vision. Vill du göra större förändringar som att byta plats på vissa delar? Om ja, ha i åtanke att sådana förändringar kan vara kostsamma.

Budgetering och designval

När du renoverar ett badrum är det viktigt att inte bara följa aktuella trender. Faktum är att ett badrum inte renoveras särskilt ofta, så design och färgval bör vara något du trivs med långsiktigt. Kakel, porslin och andra material finns i många olika prisklasser, så se till att budgetera smart. Kanske du vill prioritera ett lyxigt kakel och komplettera med enklare porslin, eller så önskar du att ett exklusivt badkar tar centrumstadiet i ditt nya badrum. Oavsett dina val är det avgörande att badrummet är både funktionellt och estetiskt tilltalande.

Vikten av att välja rätt renoveringsfirma

Att anlita en firma som har både erfarenhet och de nödvändiga certifikaten är av stor betydelse. Ett badrum som inte är korrekt installerat kan snabbt leda till problem, inte minst fuktskador. Företag som har varit i branschen länge och erbjuder totalentreprenad kan ofta erbjuda en smidigare och kostnadseffektiv lösning.

Med totalentreprenad får du allt samlat under ett tak – från elarbeten till målning. Inte nog med att det oftast blir billigare; det minskar också tiden för projektet eftersom alla moment är väl koordinerade.