Kategorier
Bygg

Att hitta rätt poolföretag

Med så många poolföretag kan det vara svårt att välja mellan dem. Ett knep är att höra med andra som köpt den typen av pool man vill ha för att få veta mer.

Tänk att det skulle vara så himla svårt att komma överens om vilken pool man skulle välja. Anna och Niklas hade diskuterat saken i två år och inte kommit ett dugg närmare en lösning. Hon ville ha en stor fyrkantig som man kunde simma i och han ville ha en jacuzzi. Det var inte lätt att hitta ett mellanting.

De hade varit och tittat på alla de företag som fanns på nätet samt besökt oändliga showroom till ingen nytta. De hade haft diskussionen igen samma dag som de var bjudna på middag hos en ny kollega till Niklas med samma resultat, det vill säga inget resultat alls. Nu satt de i taxin och pratade om annat då de slutat sura för länge sen.

Niklas kollega bodde i utkanten av staden i ett område de inte besökt innan. Nyfikna på huset som kollegan klassat som enkelt men som de trodde var riktigt fint. De hade inte fel. Så snart de kom in blev de betagna av den vackra arkitekturen. De blev visade till baksidan och steg ut på trädäck som innefattade en annorlunda pool.

Poolföretag de missat

Båda blev stående strax utanför den inglasade verandan, tagna av den inbjudande poolen. Den var inte fyrkantig som Anna önskade utan lagunformad. Kanske tio meter i sitt längsta. Inte simvänlig kanske men några simtag kunde tas och det fanns ju alltid vattengympa. Den var helt enkelt för snygg för att inte vilja ha.

De hade varit hänförda och märkte inte att Niklas kollega kommit ut innan denne sa. “Den kallas lagunformad”. Det kunde de båda förstå när de fick namn på formen. Själva namnet var Miami Pool vilket var passande då den gav en lyxig känsla. Kvällen fortsatte men paret kunde inte låta bli att kasta lystna blickar på den blåa vattenytan.

Så snart de satt i taxin hem började de ivrigt att diskutera poolen. Först undrade de om det vore konstigt att ha samma pool som de nya vännerna. Sen insåg de att det inte spelade någon roll. De hade ju faktiskt hittat sin drömpool och även om den inte passade in i någon av deras önskemål fanns inget att diskutera. Den skulle de ha, så var det bara.